Ravintola asiakkaiden silmin: Hyvä ruoka ja sijainti tärkeitä

Kriteereitä ravintolan valintaan Helsingissä on monia: missä kaverit käyvät, oikea tunnelma, julkkiskokki, teemaviikot, blogien suositukset… Mutta useimmiten valinnassa tuntuu kuitenkin olevan kyse perusasioista - ruoasta ja sijainnista. Kyselimme hiljattain muutamalta Weeruskan asiakkaalta heidän mielipiteitään ravintolasta, sillä halusimme kuulla, mikä houkuttaa satunnaisen kävijän juuri meille ja miksi ovemme Alppilassa avataan uudestaankin.

Palvelulupauksemme: olla paras kortteliravintola Helsingissä

Weeruska on juuri sellainen kuin kortteliravintolalta sopii odottaakin: keskellä eloisaa Alppilaa ja kävelymatkan päässä monista Helsingin vierailukohteista, sisustukseltaan kodikas ja tunnelmaltaan kutsuva. Ja houkutteleva ruokahan on usein se tärkein syy poiketa lounaalle tai illalliselle Helsingissä, jossa valinnanvaraa riittää etnisistä grilleistä Michelin-tähdillä varustettuihin ravintoloihin. Weeruska ei edusta ruoan puolesta kumpaakaan edellä mainituista, vaan keskittyy siihen, mitä se tarjosi jo vuosikymmeniä sitten: Meillä tehdään reilua ruokaa ja se tarjoillaan isoina annoksina.

Syy saapua Weeruskaan onkin useimmiten se, että ruokalistalla on jokaiselle jotain ruokahalua herättelevää ja vatsat saa aina täyteen. Ravintolan konseptia tuuletellaan välillä, mutta ei missään tapauksessa liikaa, sillä haluamme pitää listalla kanta-asiakkaidemme suosikkiannokset ja muutenkin menon mukavan tuttavallisena. Korkealaatuisista raaka-aineista ja halusta tehdä maukasta ruokaa emme silti jousta.

Millaisena asiakkaat näkevät ravintolan?

Me tiedämme selkeästi millainen Weeruska on ja mitä haluamme tarjota asiakkaillemme. Ravintola täyttyy kiitettävästi niin arkena lounailla, kuin illallisaikaankin. Viikonloppuisin saattaa olla välillä jopa hulinaa. Mutta olemme silti kiinnostuneita kuulemaan, millaisena asiakkaamme meidät näkevät - kohtaavatko palvelulupauksemme ja asiakkaan kokemus ravintolassa käydessä?

Kysyimme mielipiteitä muutamilta Facebookissa Weeruskasta tykänneiltä. Tässä välissä sopii muuten käydä tykkäämässä sivustamme, jättää ehkä oma kommentti tai arvostelu ja sen jälkeen tutustua siihen, mitä muut Weeruskasta meille kertoivat. Monet asiakkaamme ovat käyneet meillä syömässä jo vuosia, joten näkemystä ravintolan perinteistä varmasti löytyy!

Hyvää ruokaa ja palvelua lähellä kotia

Hyvin usein syömään piipahtaa naapuruston asukkaita, Alppilan omaa väkeä. Lähiseudulla vuosia asunut Darja toteaakin Weeruskasta näin:

"Sijainti on minulle jees koska asun kaupunginosassa. Ihminen lähtee harvemmin mihinkään hirveen pitkälle nälkäisenä. Kaikki kerrat, mitkä olen käynyt Weeruskassa, ovat olleet ilman varausta ja extempore."

Darja mainitsee pitävänsä Weeruskan menua perinteisenä, mutta kiinnostuneensa myös ravintolan tempauksista, kuten teemaviikosta, jotka tuo vaihtelua ruokalistaan. Sata prosenttista varmuutta ei hänen mukaansa ole mahtua syömään ilman varausta, mutta lähes aina pöytä on löytynyt viivytyksettä.

Seurusteluravintolan maineessa on perää

Keskeisen sijainnin lisäksi toinen syy astua sisään Weeruskan ovesta ovat seura ja tunnelma. Lauran houkutteli paikalle ensimmäisellä kerralla ystäväpiiri, joka talvella taivalsi lumikinosten läpi Weeruskaan lämmittelemään ja viihtymään hyvän ruoan äärelle. Meillehän mahtuu isompikin poppoo kerralla, joten kirjanurkkauksesta ja isommista pöydistä kuuluu usein vilkas puheensorina. Perheet ja kaveriseurueet voivat viettää meillä iltaa yhdessä ja järjestää samalla vaikka lautapeliturnauksen! Rento ilmapiiri muodostuukin ravintolaan pitkälti hyväntuulisten asiakkaiden myötä. Lauran mielessä Weeruskaan liittyy erityisesti nuoren naisen seurustelumuistoja:

"Useimmiten tähän liittyy tuttuus, ystävien kanssa ajan viettäminen sekä riittävän rento ilmapiiri. Uusi rakkaus sekä stadilainen sielu".

Ei olekaan tavatonta, että Weeruskassa nähdään hieman hermostuneita pareja ensitreffeillään ja onhan täällä kihlauduttukin! Ravintolan lämmin tunnelma rentouttaa ujommatkin asiakkaat ja iltaa voi jatkaa ruokailun jälkeen vaikka baarin puolella.

Juhlat ravintola Weeruskassa - mikäs sen sopivampaa!

Myös synttäriseurueet ovat tavallinen näky, sillä Weeruskan listalta löytyy hinta-laatusuhteeltaan sopivaa syötävää kaikille. 25-vuotisjuhlansa ravintolassa juhlinut Toni pitääkin edullista hintatasoa yhtenä hyvänä syynä suunnata Weeruskaan. Ja se, että julkisilla pääsee lähes ovelle asti palvelee niitä asiakkaita, jotka eivät satu asumaan Alppilassa tai kävele paikalle Linnanmäen seuduilta. Toni mainitsee Weeruskan tarjoavan hyvän pohjustuksen ennen keikkoja ja seuraavan päivän krapulapizzakin maistuu siellä parhaalta. Suosikkiannos ei kuitenkaan ole pizzaa:

"Viimeksi kun kävin, olimme menossa kaveriporukalla Tavastialle keikalle. Söin poronkäristystä, joka oli taivaallista."

Työtapaamisista keikkaetkoille - aina maistuu

Ravintolan antimista on nauttinut jo pitkään Jan, joka seuran houkuttelemana testasi ruokaamme - ja tykästyi kovasti. Hänelle reilu ja konstailematon ruoka onkin aina ollut se pääasiallinen houkutus saapua Weeruskaan. Hampurilaisviikkoja Jan muistelee erityisellä lämmöllä, vaikka tuhti hampurilainen uuvutti miehen niin, että loppuillan ohjelma peruttiin ruokalevon tieltä. Välillä Weeruska toimii hänelle myös työtapaamisten paikkana, välillä syynä poiketa on keikka esimerkiksi läheisellä Kulttuuritalolla.

Toivottavasti näemme sinutkin maistelemassa lounas- tai illallisherkkujamme Weeruska-ravintolassa Alppilassa. Tervetuloa!